Nov 192011
 

Un orasel de provincie. Trei adolescenti disperati sa faca sex [duh!]. + o grupare de crestini fundamentalisti, convinsi ca homosexualii sunt trimisii Satanei pe pamant, deci trebuie ucisi cu pietre (specia aia de imbecili care organizeaza demonstratii pe la inmormantari si flutura pancarte cu inscriptii gen “Anal penetration = eternal damnation“). Foarte bine jucati, dealtfel, de la pastorul mieros, care stie Biblia pe de rost si o citeaza dupa cum ii vine mai bine ca sa-si sustina ideile, pana la tantile care tricoteaza in strana, cu moace blande si zambete scremute, si care se bucura pana la orgasm cand un pacatos e omorat cu sange rece. A, fireste, nu doar gay-ii sunt pacatosi, ci orisicare om sau oama cu “ganduri necurate”. Sex? It’s the devil’s business. Piei, Satana, mori in chinuri.
E destul de tricky scenariul, pe parcurs tot astepti ca unul din personaje sa devina erou si sa rezolve cumva situatia, dar nu exista eroi in povestea asta, nici dintre adolescentii rapiti de domnul pastor, nici dintre politistii anti-tero veniti sa rezolve situatia. Exista doar sange, zgomot, ipocrizie, politica, lasitate. Multe cadavre. Si John Goodman intr-un rol misto.
People just do the strangest things when they believe they’re entitled.But they do even stranger things when they just plain believe.”

imdb
Regia: Kevin Smith
Cu: Michael Parks, Melissa Leo, John Goodman

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)