Dec 052011
 

Dupa o zi petrecuta impreuna (si o partida de sex ratata), smecherasul seducator (Jim Sturgess) si tocilara cu ambitii artistice (Anne Hathaway, cu un accent dubios care se vrea englezesc) raman prieteni pe viata. Iar Lone Scherfig, care facuse o treaba excelenta cu “An education“, insista sa ni-i arate de-a lungul anilor, in aceeasi zi (15 iulie), cum se tot curteaza pe departe, si se plac dar nu si-o declara pe bune, si cum sunt ei prieteni desi de fapt in secret se iubesc, chit ca el e un nesimtit usuratic si ea o naiva romantica, chit ca el se umple de bani si ea ramane chelnerita intr-o bodega naspa, chit ca el fute tot ce prinde in timp ce ea se multumeste cu un loser de la serviciu. Iar cand el isi pierde jobul si nevasta si copilul si increderea in sine hop! da fuga la ea, ajunsa intre timp scriitoare de succes la Paris, si ea, proasta ca orice femeie, lasa tot ca sa traiasca impreuna.
Ar fi totusi un moment interesant (SPOILER!!!) cand ea moare brusc si surprinzator. Din nefericire, povestea continua.
Am vazut filmul in avion, peste umarul unei pasagere, in lipsa de altceva mai bun de omorat timpul. Bateria laptopului cu pricina a cedat cu vreo 8 minute inainte de final, dar ma indoiesc ca ar fi urmat ceva care sa salveze siroposenia. Poate un cataclism planetar.

imdb
Regia: Lone Scherfig
Cu: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)